foto de grup

foto de grup
Som la classe de 1º E

dijous, 7 de juny del 2012

La substitució de Pulpo paul

Com ja sabeu o supose que ja sabeu és Paul (nascut el gener de 2008 i mort el 26 d'octubre de 2010) va ser un polp emprat com oracle per predir els resultats de la selecció alemanya de futbol en competicions internacionals, concretament a l'Eurocopa 2008 i al Mundial de Futbol 2010, on també va ser emprat per predir altres resultats, encertant els vuit aparellaments que se li van proposar. A causa de la notable transcendència mediàtica que li va atorgar aquest fet, han sorgit en certs països alguns noms amb què s'anomena i que fan referència a les seves suposades facultats endevinatòries, així en alemany se li coneix com des Krakenorakel i en anglès com the Psychic octopus , expressions que en llengua espanyola signifiquen «pop oracle" i "pop mèdium», respectivament. Després del campionat mundial de futbol, els seus cuidadors van comunicar que no tornaria a realitzar més pronòstics.

Tot i haver nascut al Sea Life Centre de Weymouth, [8] [10] una localitat del sud d'Anglaterra, va viure a les instal.lacions del Sea Life Centre a Oberhausen, Alemanya. El seu nom va ser pres del títol d'un poema de l'escriptor alemany de literatura infantil Boy Lornsen, titulat «Der Tintenfisch Paul Oktopus» (El calamar Paul, el pop). Segons el director de l'aquari, Paul va demostrar aviat una destacada intel · ligència, i va afirmar que la seva peculiar manera de mirar als visitants va portar als seus cuidadors a intentar comprovar el seu talent.
Paul era un polp comú (Octopus vulgaris), una espècie de cefalòpode octòpode de la família Octopodidae, que habita a la mar Mediterrània i l'oceà Atlàntic oriental.

El pop com a espècie és considerat el més intel · ligent dels animals invertebrats, a més d'estar dotat d'una gran memòria, gran habilitat per ocultar-se dels predadors, resoldre problemes complexos, distingir tons i formes així com per escapar de laberints. Encara que algunes espècies de pops poden distingir colors, existeix consens científic de que els pops comuns (espècie a la qual pertanyia Paul) no poden. Per demostrar-ho, es van utilitzar dades etiològics i histològics i hem comprovat que els ulls d'aquesta espècie només disposen d'un tipus de cèl · lules con. En canvi, sí que poden distingir tonalitats i contrastos, havent atribuït a aquesta facultat les eleccions de Paul.La vida mitjana d'un pop sol ser de tres anys.
Abans de cada partit internacional de la selecció alemanya, a Paul se li van presentar dos contenidors idèntics amb menjar: un d'ells estava marcat amb la bandera d'Alemanya i l'altre amb la bandera de l'equip oponent. La bandera present en el contenidor que triava Paul era interpretada com la de l'equip que aconseguiria la victòria. D'aquesta manera, Paul va escollir correctament quatre dels sis partits que va jugar Alemanya a l'Eurocopa 2008 i en els primers sis partits a la Copa Mundial de Futbol de 2010. També va predir que Espanya venceria a Alemanya en la semifinal i va encertar, a més d'encertar també el triomf d'Alemanya sobre Uruguai en la trobada per la tercera plaça i el d'Espanya sobre Països Baixos a la final del campionat, el pop Paul va fer ple en els seus prediccions de la Copa del Món de 2010.

En alguns mitjans es va difondre erròniament que Paul havia escollit el contenidor corresponent a l'equip visitant en tots els casos. No obstant això, per als partits d'Alemanya davant Austràlia i Anglaterra al Mundial 2010, Paul va escollir a Alemanya com a guanyador, exercint aquesta selecció com a local.

I ara ja heu vist que s'ha mort i hon elegit un sustitut que vols dire:
-Una elefanta
-Un cerdo
-Un cocodril
Be dons ara ja heu sabeu

Adeu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada